lördag 12 januari 2008

L's egna projekt

Trappen! Denna entusiasm har inte varit helt oavbruten. När vi köpte huset var den täckt av en plastmatta fastlimmad med ett lim av den mest j*****a sorten. Därunder fanns ett lack av den ännu mer j*****a sorten. Vi fick låna en lackfräs av en kille från trakten och sen var det bara att ge sig på det dammiga och vibrerande arbetet. Resten av huset hade en hinna av damm trots inplastning, blöta lakan och stängda dörrar.
Efter fräsning var det dags att slipa och slipa och slipa och slipa och slipa.............................................
T hjälpte till i mellandagarna och han är alltid duktigt så det blev jättebra. Jag har sedan målat vagnsstycke och sättsteg vita tre gånger med samma färg som väggfärgen. Helst skulle vi nog vilja ha hela trappen vit men det blir så halt och vi vägrar att sätta dit halkskydd. Vi betsar istället trappstegen i ett bets som liknar ektrösklarna vi har och trappräcket som sedan ska dit. Det passar även färgen på klinkerplatterna som vi har satt i hallen (golvvärme!jippie!). Jag ska försöka att dekorera den också men det blir en bild på det om det lyckas ;-)


Inga kommentarer: