lördag 12 januari 2008

Lantligt kök med utsikt mot päronträdet

Vi har bara dåliga före-bilder på köket men det var brandgula luckor och bänkar i minihöjd. Badrummet fick högsta prioritet efter husköpet. Därefter stod köket på tur. Vi valde att vända på det så diskbänken hamnade utmed ett fönster. Det är mysigt att plocka i köket och kunna se vad som händer där utanför.
I övriga huset har vi tagit fram de gamla trägolven (gömda under plastmattor). I köket fick vi tyvärr bryta upp det och lägga nytt. Massivt furugolv fick det bli som vi har vitlaserat och mattlackat. Det blir bra och passar till de övriga golven.

Där spisen ursprungligen stod finns murstocken.
Det skapades därmed ett utrymme där vi inte kunde placera köksskåp. J har nu byggt en superbra hylla i råspont där de ursprungliga glasburkarna får plats. Där står även den röda espressobryggaren, en gammal mortel från mormor och självklart en dalahäst!

Så här lagade vi mat under en lååååååång tid. Jag har nästan glömt bort hur jobbigt det var. Vi tog vatten från källaren och jag minns hur kallt det var att skala potatis där nere när vintern hade sina värsta stunder i början av förra året. Men slutresultatet blev bra så det var verkligen värt besväret. Katterna ser ju inte ut att lida särskilt mycket av att vi lagade mat i deras höjd :-)

Inga kommentarer: